Нощни вълци - историята на един необикновен мотоклуб

Днес както обещах, в предишния си пост на тема Нощни Вълци (НВ за по-кратко), ще обърна и малко внивание на историята на мотоклуб НВ - Русия.

При идването на няколко члена от НВ в България, настъпи голяма суматоха а медиите ни се оказа крайно неподготвени по темата и пропуснаха да ни разкажат малко от интересната история на клубът.

Реших да се заема с това и да ви разкажа за Нощни Вълци, като информацията публикувана тук е най-пълната относно историяна на този необикновен клуб.

Според официалния сайт на НВ, всичко започва през 1982г. като първоначалната идея е била мотоциклетисти да предпазват музиканти които участват в нелегални рок концерти. През 1988г се сформира и крайната група от мотоциклетисти, с духовни ценности които ,година по-късно ще се превърнат във фундаментални за основаването на мотоклубът.

Нощни Вълци официално започва да съществува, като мото клуб на 31.Май.1989г., след официалното си създаване, НВ продължават да бъдат неформални охранители като вече охраняват и частни бизнеси, оказва се че тази дейност противостои на духовните им цености и я прекратяват. Следващото занимание на Александър Хирург и основателите на НВ е тату студио и първият в росия рок клуб Секстон.

През 1991г. Хирург получава първият си медал от Борис Елцин. Членове на НВ помагат на мъж да се барикадира срещу танкове, заобикалящи Руският парламент (провалил се преврат срещу Горбачов)

Идеята за Байк-център Секстън онован 1992г., се заражда докато Хирург е в  Берлин и охранява клуб с подобно име, притежаван от Хелс Ейнджълс  и се развива с голяма сила и до ден днеше продължава да бъде място на което се вихрят страхотни партита.
Сега се намира на Нижние Мневники, 110, в Москва и усешно пресъздава и до ден днешен лудостта на лудия Макс.

През 1994г. започват да провеждат ежегодни мото походи под различни названия / НОT RUN, WOLF RUN, BIKE-SHOW RUN/ до 2006г.

1995г. е сред най-продуктивните години на НВ създават се:

  1. Wolf Engineering /W.E/ мото-гараж известен в цял свят.
  2. Тату-център и първото в Русия международно тату експо.
  3. Wolf Wear линия мото и спортно облекло, популярни и до ден днешен.
  4.  Създават и Асоциация на мотоциклетистите в Русия.
  5. Международно Байк-Шоу като участват 5000 души а символ на шоуто са мотоциклетите.
Първи рекламна брошура.
Байк-шоуто продължава да привлича хиляди посетители и до ден днешен.

През 1997г. създават филм посветен на Байк-шоуто и мотодвижението в Русия.
1998-2009г. НВ вече присъстват и в Европа. През 1999г. представят и първият си мотоциклет "Волк" на изложението "Мотоциклети и скутери `99" като Урал се заемат с производството му.


През 2000г. НВ участват в проектирането на мотор за МЧС РФ (Гражданска защита) и получават висока оценка. През следващата години официалво откриват и Секстън който се намира на територията на Байк-Центъра. Създават специален екип Wolf Racing които взема участия в авто-мото ралита,демонстрации и експедиции участват в оргарнизацията на различни шампионати.

През 2002 Байк-шоуто вече се посещата от 50 000 души.

През следващите години НВ участват и оргарнизират голям брой публични събитие, концерти и благотворителни мероприятия.

По време на визитата си в Севастопол (Украйна) през 2012 Владимир Путин посещава и мястото на което се провежда Байк шоуто на Нощни Вълци.

  
През 2013 Хирург е награден с почетен орден от руският президент Владимир Путин за усилените действия които полага, за патриотическо обучение на младежите в Русия. 


2015 е година за нов проект – Руски мотоциклет, през Юни в Байк-център Секстън е показан прототип на новият руски мотоциклет на НВ.   


През същата година издават и "Молитвослов мотоциклетиста"

През 2017 е представен и вторият мотор "Волк" на Нощни Вълци



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top