Грейс Кели

Грейс Кели e известна американска актриса родена 12.11.1929 г.

Известна е с красотата и грацията които притежава. Тя е стилна,умна и изключително грациозна.Живота и минава като холивудски филм.

Снима се във филми на величия като Алфред Хичкок, и партнира на още по големи имена в шоубизнеса (Франк Синатра, Бинг Кросби, Кларк Гейбъли Гари Купър).

Грейс завършва престижно католическо училище, като учейки е и модел на местни събития.

Едва на 12г. тя играе своята първа си главна роля в „Не хранете животните" постановка продуцирана от Ийст Фалс Олд Академи.

Двама от вуйчовците на Грейс са известни сценаристи. Уолтър Кели известен с филма The Virginia Judge заснет от Метро Голдън Мейер (МГМ) през 1930. Джордж Кели става известен писател известен с комедията „ The Show Off "  и дори получава наградата Пулицер за драма за пиесата „Съпругата на Крейг“ със семейна история като тази е трудно Кели да бъде пропусната.

За да започне кариерата си тя опитва да влезе в Американска академия за драматични изкуства в Ню Йорк, и въпреки че всички места са запълнени тя успява.

Умна,смела тя се превръща в еталон за стил и красота, а филмите в които участва стават емблематични. За разлика от Мерилин Монро Грейс Кели си изгражда имидж на сериозна актриса.

През 1955г. тя оглавява Американската делегация на Филмовият фест в Кан,докато е там тя получава покана да се снима в двореца в Монако там тя се запознава с с принц Рение III, завръщайки се в Америка тя започва работа по филма „ Лебедът“ а ролята и е на принцеса по - късно тази роля ще се превърне в реалност живота на красивата Американка.

На 19.04.1956 Грейс се омъжва за Рение III и загърбва кариерата си на актриса а последния и филм е „Висша Класа“.

Грейс Кели прави голяма крачка загърбвайки живота си в Холивуд и семейството си в Америка. Грейс получава няколко покани да се снима в различни филми и дори приема да се снима в „Марни“ на Алфред Хичкок но народът на Монако не е съгласен и тя отказва ролята. По-късно тя се появява на сцената четейки поезия или като разказвач.

Умира на 18.09.1982 от удар докато кара от Рок Аджел към Монако в резултат на удара губи контрол върху колата си Роувър P6 3500 от 1971, дъщеря и е с нея , Стефани родена през 1965 опитва се да поеме конрол но не успява. Когато парамедицити пристигат на мястото Кели е жива но в безсъзнание. Тя е поставена на живото поддържащи системи ивъпреки усилията на докторите принц Рение изключва системите и в нощта след инцидента.

Погребана е на 18.09.1982 в катедралата "Свети Николай" в Монако, на погребението присъстват около 400 госта като сред тях са хора като първата дама на САШ - Нанси  Рейгън (съпругата на 40-ят президент на САЩ); Принцеса Даяна и Кари Грант (колега на Грейс Кели, партнира и във филма „ Да уловиш крадец“).

През 2014 излиза игрален филм посветен на живота на Грейс :


 Самата актриса може да гледате във следните филми (много любими):

  1. To Catch A Thief

  2. Dial M For Murder
  3. Rear Window

източник: http://www.imdb.com/media/rm2561854976/nm0000038?ref_=nmmi_mi_all_sf_86



източник: http://www.imdb.com/media/rm662673408/nm0000038?ref_=nm_ov_ph

Резултат с изображение

източник: http://dariasdiaries.com/remembering-grace-kelly/



източник: http://dariasdiaries.com/remembering-grace-kelly/




източник: http://dariasdiaries.com/remembering-grace-kelly/



CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top