Мерилин Монро

Мерилин Монро чието истинско име е Норма Джййн Бейкър, е Американска актриса родена на 1 юни 1926 и почива на  5 август 1962.

Мерилин Монро, дамата която покорява Холивуд с кокетен чар, голяма усмивка и пленителен глас, е популярна с красота и смелос неприсъщи за жените през 50-те. Въпреки голямата си популярност на глупава блондинка, Мерилин Монро е изключителна дама която и до ден днеше завладява с красотата си.

Норма Джийн Бейкър е била самотно дете, изоставено в сиропиталище от родителката си, малката норма получава писма от родителката си, която подписва писмата си просто като Мама, не тоята майка а  мама сякаш тази жена не е нейна майка,тя е дистанцирана това оставя малката Норма с голяма рана и чувство за празнота което до края на живота и не биват запълнени.

Годините на успех за малката Норма Джийн от сиропиталището, също не минават леко. Заради красотата си талантливата блондинка е принудена да играе роли на глупавата,кокетна красавица. Заплащането е много ниско а отношението на студиото ужасно. Известна с това че изпитва трудности със запомнянето на рекликите си и големи закъснения тя е мразена от много свой колеги от индустрията. По време на кариерата си, тя решава да направи революционна стъпка и решава да създаде свое студио в Ню Йорк заедно с фотографа Милтън Грйин, с надеждата че ще успее да получи роля която заслужава а именно да играе сериозна роля.

Известна със своите закъснения породени от ниско самочувтие често е казвала че това че другите я чакат я кара да се чувста важна и желана.

Мерилин жената с проблеми. Проблемите на най-красивата жена в Холивуд започкат още когато е дете,изоставена от майка си тя е силно наранена. Само на 17 тя се омъжва за Джим Дохърти, след което напуска училище и се премества да живее при него. . В навечерието на Коледа съпругът ѝ я поставя пред избора или да бъде негова съпруга, или да се отдаде на кариерата си на фотомодел, Норма Джий избира кариерата си. Това допълнително я наранява.

Разкази на бившите и съпрузи свидетелстат за проблемите които тя е имала, проблемно тегло, инсомния, депресия, трудности да забременее, пристрастеност към психо анализата, наркозависимост,алкохолизъм.

Желанието на звездата да забренее било толкова силно че на всеки 3-4 месеца започвала да си мисли че е бременна и за да убеди останалите че е така напълнявала. Говори се че трудностите да зачене са предизвикани от аборти които и направила по-рано в кариерата си, принудена от "Туентиът Сенчъри-Фокс".

Трудностите с това да заспи също усложнявали живота на красавицата, а хилядите фенове и репортери които я преследвали ежадневно не и помагали особено. Според съпругата на Милтън Грийн тя се чувстала на-щастлива когато живеела в Ню Йорк защото тога не била притеснявана от никого.

Наркотиците които взимала и помагали да бъде по-енергична след безсънните нощи които най-често прекарвала четейки. Наркотиците и алкохола,били популярно средство за справяне със стреса и напррегнатия начин на живот.

Всички тези проблеми водят до смъртта на най-красивата жена, с най - хирока умивка и тъжни очи. През нощта на 05.09.1962 тя почива он свръх доза преспивателни. От тази трагична нощ и до ден днеше витаят хиляди спекулации. Някой твърдят че е убита от американското правитество заради аферата си с Кенеди, други смянат че е защото е имала афера с Кастро а други вярват че е самоубийство. Никой никога няма да разбере какво точно се е случило в онази нощ.



Погребението и е скромно и хора от шоубизнеса не са допуснати,изпратена подобаващо тя за последен път изумява света, като "закъснява" за собственото си погребение.

И до ден днеше името и се използва от различни компании с цел увеличение на продажбите.

източник : http://wonderful-marilyn-monroe.skyrock.com/photo.html?id_article=3179812629&id_article_media=44990698

Marilyn Monroe, the gown is amazing

Mcdonalds

Кока кола 

Шанел използваха неин цитат относно парфюма Шанел номер 5 , тя е попитана какво носи когато си ляга и тя закачливо отговаря че носи Шанел.



Dior през 2011 също включва Монро в рекламата си


През 2012г. парфюмната компания Флорис открива в документацията си поръчка от личната асистентка на Мерилин в която са поръчани 6бр. парфюм които трябва да бъдат доставени в хотел намиращ се в Бевърли Хилс - Мерилин отсяда след като снима филма "Няко го предпочитат горещо". Това е скандално разкритие което поставя под въпрос любовта и спрямо Шанел №5.

(Снимката е собстеност на Floris  и взета от http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2169739/Chanel-No-5-claims-Marilyn-Monroe-infamous-fan-star-secret-affair-perfume.html )



След това също през 2012 Mac се възползваха от извествостта на Мерилин и създадона грим колекция в нейна чест

- снимката принадлежи на http://www.lipstickalley.com/showthread.php/423790-ATTN-Ms-Monroe-Fans-Marilyn-Monroe-MAC-Collection



Max Factor избира Мерилин като посланки на красотата през 2015 като заявява че марката е превърнала Норма Джийн в Мерилин Монро.

CONVERSATION

0 comments:

Post a Comment

Back
to top